Cizrnová rajská pomazánka
Suroviny
- 100 g Cibule
- 180 g Cizrna
- 70 g Protlak rajčatový
- 3 kávová lžička Lněné semínko
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Libeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 10 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 347.9 mg
- Vláknina 15101.7 mg
- Vitamín A 15101.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočenou cizrnu uvaříme v té samé vodě, ve které se namáčela. Vaříme 30 minut.
-
2
Scedíme a mixujeme v mixéru. Přilijeme olivový olej a rajský protlak. Přikapeme ocet. Okořeníme sójovou omáčkou, libečkem a přisolíme.
-
3
Horkou vodou spaříme nakrájenou cibulku a vsypeme do mixéru. Můžeme ředit horkou vodou. Máme-li rozmixováno do hladké konzistence, přidáme drcené nebo mleté lněné semínko.
-
4
Mažeme na pečivo a zdobíme plátky zeleniny. Podle velikosti pečiva pomazánka vystačí na 6 až 8 porcí.