Mražená terina s kandovaným ovocem
Suroviny
- 50 g Cukr moučkový
- 450 g Zmrzlina meruňková
- 150 g Kandované ovoce
- 250 g Zmrzlina pistáciová
- 250 g Zmrzlina kokosová
- 300 g Ananas
- 50 g Pistácie
- 20 ml Likér pomerančový
- 20 ml Koňak vaječný
- 1 ks Mango
- 0.5 ks Papája zralá
- 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1145 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 47 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 126 g
- Cholesterol 96.9 mg
- Draslík 321.4 mg
- Vláknina 41287.3 mg
- Vitamín A 41287.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje formy a zatlačíme do ní směs kandovaného ovoce a dáme znovu nádobu na 1 hodinu do mrazničky. Takto střídavě naplníme pistáciovou a kokosovou zmrzlinou a vždy do zmrzliny zatlačíme kandované ovoce (višně, ananas, mango aj.).
-
2
Čerstvý ananas, oloupané mango a papáju očistíme, oloupeme a nakrájíme na ozdobné plátky. Vložíme je do mísy, zalijeme pomerančovým likérem a zakryjeme. Ovoce marinujeme přes noc.
-
3
Druhý den si smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku a ochutíme ji vaječným koňakem.
-
4
Mraženou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólií a nakrájíme plátky. Každou porci ozdobíme šlehačkou, marinovaným ovocem a pistáciemi.