Banánový sorbet s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 643.6 mg
- Vláknina 10138 mg
- Vitamín A 10138 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třtinový cukr vmícháme do čaje a rozpustíme. Banány oloupeme, nahrubo rozmačkáme a smícháme s čajem.
-
2
Limetku omyjeme, kůru nastrouháme, vymačkáme šťávu.
-
3
Šťávu a kůru smícháme s banánovou hmotou. Vše rozmixujeme na pyré a zjemníme pomerančovým likérem.
-
4
Sorbet naplníme do mísy, dáme na 8 hodiny zmrazit. Opakovaně promícháme dvěma vidličkami.
-
5
Mango oloupeme, dužinu okrájíme od pecky.
-
6
Mangovou dužinu nakrájíme na kostičky. Rum smícháme s pomerančovou šťávou a mango tím přelijeme. Marinujeme 30 minut.
-
7
Banánový sorbet podáváme s mangem marinovaným v rumu.