Ovocná mísa se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1548 kcal
- Sacharidy 366 g
- Tuky 16 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 366 g
- Cholesterol 19.6 mg
- Draslík 4034.9 mg
- Vláknina 98529.5 mg
- Vitamín A 98529.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.4 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců, pokrájíme na osminky. Vložíme je do misky a přelijeme citronovou šťávou. Citronová šťáva zabrání zhnědnutí jablek.
-
2
Jogurtový dip připravíme z kvalitního bílého, neslazeného jogurtu, medu a dužiny z maracuji. Vypracujeme hladký, krémový dip. Dip necháme odležet 20 minut v lednici.
-
3
Na větší talíř naskládáme jablka, plátky oloupaného kiwi, sušené švestky a oloupané pomerančové dílky, zbavené bílých vláken. Sýry můžeme pokrájet na plátky nebo trojúhelníčky.