Ovocná mísa se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Jogurt bílý
  • 100 g Sýr Čedar
  • 100 g Camembert
  • 100 g Stilton
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Kiwi
  • 2 ks Pomeranče
  • 20 ks Švestky sušené
  • 4 ks Maracuja
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1548 kcal
  • Sacharidy 366 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 366 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 4034.9 mg
  • Vláknina 98529.5 mg
  • Vitamín A 98529.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců, pokrájíme na osminky. Vložíme je do misky a přelijeme citronovou šťávou. Citronová šťáva zabrání zhnědnutí jablek.

  • 2

    Jogurtový dip připravíme z kvalitního bílého, neslazeného jogurtu, medu a dužiny z maracuji. Vypracujeme hladký, krémový dip. Dip necháme odležet 20 minut v lednici.

  • 3

    Na větší talíř naskládáme jablka, plátky oloupaného kiwi, sušené švestky a oloupané pomerančové dílky, zbavené bílých vláken. Sýry můžeme pokrájet na plátky nebo trojúhelníčky.

Komentáře k receptu