Ovoce v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 60 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Banány
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 266 mg
  • Vláknina 4746.2 mg
  • Vitamín A 4746.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme jablka a banány na kousky velikosti sousta. Potřeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.

  • 2

    Těstíčko: do mísy prosijeme mouku, sůl a cukr. Postupně přiléváme mléko se žloutkem a dohladka prošleháme. Ušleháme bílek na tuhý sníh a vmícháme jej do těstíčka.

  • 3

    Na hluboké pánvi na smažení rozehřejeme olej na 190 °C. Každý kousek ovoce namočíme do těstíčka a fritujeme po částech v oleji dozlatova a dokřupava. Osušíme na papírovém ubrousku a udržujeme v teple, než dosmažíme další.

Komentáře k receptu