Mexický fazolový salát II
Suroviny
- 800 g Fazole červené sterilované
- 250 g Rajčata Cherry
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Avokádo
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks francouzský dresink
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 22 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1301.3 mg
- Vláknina 38065.9 mg
- Vitamín A 38065.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvdo a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do mísy k vejcím.
-
3
Fazole slijeme, opláchneme a necháme okapat.
-
4
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
-
5
Koriandr nasekáme najemno.
-
6
Fazoli, cibuli i koriandr přidáme do mísy k avokádu a pořádně promícháme.
-
7
Cherry rajčata rozpůlíme. Také je přidáme do mísy. Promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
-
8
Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme na jemno. Spolu s dresinkem a kmínem ji vmícháme do salátu.
-
9
Necháme vychladit a podáváme.