Ananas s marinovanými sardinkami a fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 28 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1282.5 mg
- Vláknina 52103 mg
- Vitamín A 52103 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky pokapeme šťávou vylisovanou z citronu, ochutíme solí a zakryté necháme cca 40min marinovat. Poté vyjmeme z marinády a necháme okapat.
-
2
Fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do ledové vody.
-
3
Ananas nakrájíme na plátky a ty pak na trojúhelníky. Na rozpálené nepřilnavé pánvi po všech stranách orestujeme.
-
4
Fenykl slijeme, ochutíme olejem a solí, smícháme s ananasem, sardinkami a podáváme.