Asijské zeleninové muffiny s masem
Suroviny
- 100 g Ananas
- 60 g Kukuřice
- 120 g Prsa krůtí uzená
- 250 g Jogurt bílý
- 150 g Mouka polohrubá
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 60 g Mrkev kořen
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 2 kávová lžička Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Sójová omáčka
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 14 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 71.6 mg
- Vláknina 12882.1 mg
- Vitamín A 12882.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakládaný ananas a sterilovanou kukuřici s mrkví necháme okapat. Zeleninu s ananasem a krůtí maso (vařené, pečené) pokrájíme na malé kousky a vše vložíme do mísy. Přidáme čerstvě pomleté koření 4 barev, sůl, rajčatový protlak, sójovou omáčku a směs promícháme. V misce si vyšleháme bílý jogurt s olejem a zamícháme ho k zelenině. Poté přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Směs důkladně promícháme, až se vše dobře spojí.
-
2
Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem, vysypeme moukou a naplníme je těstem do 2/3. Nastrouháme tvrdý sýr a muffiny posypeme. Pečeme je v předehřáté troubě na 180°C, přibližně 25 minut dozlatova. Necháme je 3 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků a hned teplé podáváme.