Pečená kachní prsa na mangu
Suroviny
- 900 g Kachní prsa
- 125 ml Kachní vývar
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Mango
- 0.5 ks Pomeranče
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 cl Víno portské
- 0.09 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 173.3 mg
- Draslík 826.9 mg
- Vláknina 5300 mg
- Vitamín A 5300 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Osolíme je a opepříme.
-
2
V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a vložíme na ni prsa kůží dospod. Nejprve 3 minuty opékáme, potom maso obrátíme na druhou stranu, ztlumíme teplotu a dále opékáme 10 minut.
-
3
Omyjeme a oloupeme manga. Vykrojíme pecku a dužninu nakrájíme na kostičky.
-
4
Připravíme si keramickou misku a naskládáme do ní prsa kůží nahoru. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrčička.
-
5
Z pánve slijeme tuk a vložíme na ni kostičky manga a opečeme je. Okořeníme je zázvorem, přidáme kari koření a cayenský pepř. Zalijeme portským vínem a vývarem. Opékáme až mango zesklovatí, potom přidáme nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného pomeranče.
-
6
Hotová kachní prsa krájíme šikmo na plátky.
-
7
Šťávu vypečenou z kachních prsou přilijeme k mangové směsi, kterou podáváme odděleně od masa.