Salát z chřestu a ovčího sýra haloumi s dresinkem
Suroviny
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Sýr Halloumi
- 60 g Oříšky piniové
- 80 ml Olej olivový
- 60 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Chřest zelený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 54 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 500.5 mg
- Vláknina 10797 mg
- Vitamín A 10797 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dresink připravíme smícháním olivového oleje s citronovou šťávou, hořčicí, oreganem a petrželovou natí.
-
2
Svazek uvařeného chřestu, sýr haloumi a kousky cibule zakapeme 2 lžícemi dresinku. Cibuli a chřest grilujeme 2-3 minuty na rozehřátém barbecue grilu nebo pánvi, sýr haloumi grilujeme 1 minutu.
-
3
Do větší misky naskládáme omytý špenát, plátky avokáda, orestovaná piniová semínka, orestovaný chřest, sýr haloumi, červenou cibuli a zbytek dresinku, zamícháme. Podáváme s křupavým chlebem.