Karibské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 37 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 207.5 mg
- Draslík 751.4 mg
- Vláknina 8940 mg
- Vitamín A 8940 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme je do velké mísy. Limety důkladně omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Kuřecí stehna poprášíme kajenským pepřem a pokapeme limetovou šťávou. Mísu přikryjeme a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, lépe však přes noc.
-
2
Manga oloupeme, odstraníme z nich pecku a dužninu nakrájíme na plátky.
-
3
Kuřecí stehna vyjmeme i z marinády, marinádu odložíme k dalšímu použití. Na velké pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme olej a prudce opečeme kuřecí stehna. Pravidelně je obracíme, aby se dobře propekla. Vmícháme odloženou marinádu, kůru z limet, plátky manga a tmavý třtinový cukr.
-
4
Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání mírně dusíme zhruba 15 minut. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dostatečně podušená — šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami kokosu (není nutné), ozdobíme klínky limety a petrželkou a podáváme.