Mořský vlk pečený s kiwi a citrony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Kiwi
  • 1 kg Mořský vlk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 1087.9 mg
  • Vláknina 10162.5 mg
  • Vitamín A 10162.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedno kiwi a jeden citrón nakrájíme na kolečka. Rybu očistíme, vykucháme, odstraníme šupiny. Vnitřek osolíme, opepříme a vložíme kolečko citrónu a kiwi. Po jedné straně ryby uděláme 3-4 hlubší zářezy, které střídavě vyložíme kolečky kiwi a citrónu, pokrájenými na čtvrtiny. Rybu vložíme do vymazaného pekáčku, ovocem nahoru, pokapeme olejem a pečeme 30 minut pří 180 °C.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme zbylá kiwi na kousky a odstraníme většinu semínek. 2-3 minuty povaříme, necháme okapat a rozmixujeme. Kaši vložíme do kastrůlku s rozehřátým máslem, zahustíme maizenou, přidáme šťávu z citrónu, osolíme a při mírné teplotě krátce povaříme.

  • 3

    Omáčku rozprostřeme na servírovací tác, na ni položíme pečenou rybu a ozdobíme plátky citrónu.

Komentáře k receptu