Mořský vlk pečený s kiwi a citrony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 20 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 1087.9 mg
- Vláknina 10162.5 mg
- Vitamín A 10162.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jedno kiwi a jeden citrón nakrájíme na kolečka. Rybu očistíme, vykucháme, odstraníme šupiny. Vnitřek osolíme, opepříme a vložíme kolečko citrónu a kiwi. Po jedné straně ryby uděláme 3-4 hlubší zářezy, které střídavě vyložíme kolečky kiwi a citrónu, pokrájenými na čtvrtiny. Rybu vložíme do vymazaného pekáčku, ovocem nahoru, pokapeme olejem a pečeme 30 minut pří 180 °C.
-
2
Oloupeme a nakrájíme zbylá kiwi na kousky a odstraníme většinu semínek. 2-3 minuty povaříme, necháme okapat a rozmixujeme. Kaši vložíme do kastrůlku s rozehřátým máslem, zahustíme maizenou, přidáme šťávu z citrónu, osolíme a při mírné teplotě krátce povaříme.
-
3
Omáčku rozprostřeme na servírovací tác, na ni položíme pečenou rybu a ozdobíme plátky citrónu.