Višňový koláč se žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 20 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 74.2 mg
- Draslík 742.5 mg
- Vláknina 2344 mg
- Vitamín A 2344 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 160 °C.
-
2
Rozdrtíme piškoty a smícháme je s moukou, 100 g cukru a práškem do pečiva. Přidáme vejce a mandlové plátky. Směs dobře promícháme a dáme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Dortovou formu se směsí pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut.
-
3
Mezitím necháme změknout plátky želatiny ve sklenici se 100 ml vody. V malém kastrůlku zahřejeme, ale nevaříme, pomerančovou šťávu, rozpustíme v ní želatinu a odložíme stranou.
-
4
Žervé smícháme se 100 g cukru, do krému zlehka vmícháme kompotované višně. Hmotu natřeme na vychladlý korpus a dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout. Vychladlý koláč zdobíme mandlemi.