Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Višně
- 100 g Anglická slanina
- 150 g Víno červené
- 25 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 ml Víno portské
- 30 ml Olej z vlašských ořechů
- 6 ks Pepř černý celý
- 12 ks Šalotka
- 8 ks Jalovec
- 1 kg Kuřecí čtvrtky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1040 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 38 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 1815.6 mg
- Vláknina 26837.5 mg
- Vitamín A 26837.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáčku dáme kuřecí maso, přidáme rozdrcený pepř, slaninu, jalovčinky, portské a červené víno, višně a případně jejich šťávu a kolečka šalotek. Osolíme a opepříme. Marinujeme 24 hodin.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo a ořechový olej a kuřecí maso osmažíme z každé strany. Osmažené maso vrátíme do marinády, šťávu a tuk z pánve uschováme. Pekáček s kuřetem v marinádě zakryjeme alobalem a pečeme 20 minut při 180 °C. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu a tuk na pánvi zaprášíme moukou a provaříme několik minut. Přilijeme marinádu a znovu přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku 10 minut povaříme.
-
3
Kuřecí maso přelijeme višňovou omáčkou a podáváme.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář