Kachní drůbky po arménsku
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 40 g Máslo čerstvé
- 600 g Rýže dušená
- 100 g Švestky sušené
- 800 g Kachní drůbky
- 35 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Hrozinky
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Muškátový květ
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Petržel kořen
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 185 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 489.8 mg
- Vláknina 13007.8 mg
- Vitamín A 13007.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvoje dobře očištěné a opláchnuté kachní drůbky uvaříme v osolené vodě s cibulí, kořenovou zeleninou, zázvorem, pepřem, hřebíčkem a muškátem. Měkké drůbky přecedíme, maso z drůbků obereme, pokrájíme a v misce zalijeme trochou horkého vývaru, aby nezčernalo.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme vlažným vývarem z drůbků a za občasného míchání povaříme 15-20 minut.
-
3
Mezitím omyjeme hrozinky a sušené švestky, doměkka je povaříme, pak švestky vypeckujeme a spolu s hrozinkami je nadrobno pokrájíme.
-
4
Do připravené zahoustlé omáčky vložíme obrané maso z drůbků, pokrájené švestky a hrozinky, vše společně povaříme a podle chuti přisolíme a přikořeníme.
-
5
Arménské drůbky přelité omáčkou podáváme s dušenou rýží.