Kachní drůbky po arménsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 100 g Švestky sušené
  • 800 g Kachní drůbky
  • 35 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 185 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 489.8 mg
  • Vláknina 13007.8 mg
  • Vitamín A 13007.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvoje dobře očištěné a opláchnuté kachní drůbky uvaříme v osolené vodě s cibulí, kořenovou zeleninou, zázvorem, pepřem, hřebíčkem a muškátem. Měkké drůbky přecedíme, maso z drůbků obereme, pokrájíme a v misce zalijeme trochou horkého vývaru, aby nezčernalo.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme vlažným vývarem z drůbků a za občasného míchání povaříme 15-20 minut.

  • 3

    Mezitím omyjeme hrozinky a sušené švestky, doměkka je povaříme, pak švestky vypeckujeme a spolu s hrozinkami je nadrobno pokrájíme.

  • 4

    Do připravené zahoustlé omáčky vložíme obrané maso z drůbků, pokrájené švestky a hrozinky, vše společně povaříme a podle chuti přisolíme a přikořeníme.

  • 5

    Arménské drůbky přelité omáčkou podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu