Švestkový koláč pro celiatiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 2 g Sůl
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Mouka bezlepková
  • 150 g Cukr krystal
  • 100 g Mouka bezlepková Mantler
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.25 kg Švestky
  • 2 polévková lžíce Mouka rýžová
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 128.1 mg
  • Draslík 514.9 mg
  • Vláknina 3006.4 mg
  • Vitamín A 3006.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky vypeckujeme, propláchneme pod tekoucí vodou a

  • 2

    necháme okapat. Cukr s máslem utřeme do pěny, potom vmícháme obě mouky (prosáté s kypřícím práškem), xantanovou gumu a špetku soli. Těsto dobře promícháme a urovnáme do tukem vymazané, moukou vysypané mělké pečicí nádoby s vysokým okrajem. Na těsto narovnáme vypeckované švestky (slupkou dolů), koláč posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citrónovou šťávou. Takto připravený koláč pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C přibližně hodinu.

Komentáře k receptu