Švestkový koláč pro celiatiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 24 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 128.1 mg
- Draslík 514.9 mg
- Vláknina 3006.4 mg
- Vitamín A 3006.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky vypeckujeme, propláchneme pod tekoucí vodou a
-
2
necháme okapat. Cukr s máslem utřeme do pěny, potom vmícháme obě mouky (prosáté s kypřícím práškem), xantanovou gumu a špetku soli. Těsto dobře promícháme a urovnáme do tukem vymazané, moukou vysypané mělké pečicí nádoby s vysokým okrajem. Na těsto narovnáme vypeckované švestky (slupkou dolů), koláč posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citrónovou šťávou. Takto připravený koláč pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C přibližně hodinu.