Krůtí nudličky s meruňkami
Suroviny
- 650 g Krůtí prsa
- 200 g Žampiony čerstvé
- 425 ml Kompot meruňkový
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 23 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 130.6 mg
- Draslík 916.6 mg
- Vláknina 7665.8 mg
- Vitamín A 7665.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na jemné nudličky a krátce je osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.
-
2
Ve výpeku podusíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájený pórek. Po 5 minutách přidáme okapané, na dílky nakrájené meruňky a ještě krátce dusíme.
-
3
Ke směsi přidáme krůtí nudličky, zalijeme smetanou, vývarem a uvedeme do varu. Přimícháme hladkou mouku a pod pokličkou povaříme asi 5 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
-
4
Podáváme s vařenými širokými nudlemi.