Nákyp z mléčné rýže s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 29 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 133.9 mg
- Vláknina 1500 mg
- Vitamín A 1500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svaříme si v hrnci mléko a za stálého míchání do něj vmícháme rýži. Mícháme asi 1 minutu a poté necháme přibližně 10 minut bobtnat.
-
2
Broskve necháme nejprve okapat v sítu a pak je nakrájíme na kostičky.
-
3
Metlou vymícháme pomazánkové máslo, vejce, kokos, vanilkový cukr na jemnou kaši, pak přidáme rýži a broskve.
-
4
Směs vložíme do nákypové formy a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme asi 45 minut.
-
5
Před podáváním necháme trochu vychladnout.