Bažant na rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 927 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 58 g
- Sodík 754 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 265.4 mg
- Draslík 1221.4 mg
- Vláknina 1225 mg
- Vitamín A 1225 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 262.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme dorůžova asi 20 minut, průběžně poléváme vývarem. Bažanty vyjmeme a uložíme na teplé místo.
-
2
K vypečené šťávě přidáme 500 g rybízu a prudce vaříme asi 10 minut. Šťávu přecedíme. Vmícháme smetanu a znovu povaříme.
-
3
Omáčku vložíme do mixéru a zašleháme do ní studené máslo. Přidáme rybíz a omáčku krátce prohřejeme. Bažanty naporcujeme a podáváme v horké omáčce. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a salát.