Bobulový salát z jahod, malin, borůvek a rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 5 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 422.6 mg
- Vláknina 15000 mg
- Vitamín A 15000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme jahody, a pokud jsou větší, rozpůlíme je. Omyjeme maliny, borůvky a rybíz. Rybíz zbavíme stopek. V misce smícháme všechno ovoce dohromady.
-
2
Do misky vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. V ní rozmícháme cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou šťávou zakapeme ovoce.
-
3
Do hrnku vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku a do ní vlijeme žloutky, víno a přidáme cukr. Vyšleháme ve vodní lázni hladký krém, kterým přelijeme salát. Necháme salát 4 hodiny v chladničce vychladit. Před podáváním salát posypeme nastrouhanou kůrou z poloviny pomeranče.