Vanilková pannacotta s malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 500 g Maliny
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 5 plátek Želatina bílá plátky
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 172.7 mg
  • Vláknina 12000 mg
  • Vitamín A 12000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vydlabeme vanilkový lusk.

  • 2

    Lusk, dřeň a cukr povaříme 15 minut se smetanou a poté lusk vyjmeme.

  • 3

    Do horké smetany přidáme želatinu a rozpustíme ji za stálého míchání.

  • 4

    4 formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou.

  • 5

    Chladíme přikryté 4 hodiny.

  • 6

    Část malin dáme stranou a ostatní rozmixujeme na pyré. Smícháme s vanilkovým cukrem a malinovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře.

  • 7

    Misky s krémem dáme na pár minut do horké vody a vyklopíme na pyré.

  • 8

    Ozdobíme malinami a rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře k receptu