Ovocný krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 1 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 137.1 mg
- Vláknina 9760 mg
- Vitamín A 9760 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupici rozmícháme ve 2dl vody, zbylou vodu s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme krupici. Zvolna vaříme, až vznikne jemná kaše. Necháme vychladnout a mezitím vyšleháme tuhý sníh z bílků. Do kaše nejdříve vmícháme pomerančovou šťávu a postupně jemně sníh. Rozdělíme do misek na jednotlivé porce a zalijeme protlakem z rozmixovaných malin.