Ovocný krupicový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Maliny
  • 200 g Pšeničná krupice
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 9 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 137.1 mg
  • Vláknina 9760 mg
  • Vitamín A 9760 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupici rozmícháme ve 2dl vody, zbylou vodu s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme krupici. Zvolna vaříme, až vznikne jemná kaše. Necháme vychladnout a mezitím vyšleháme tuhý sníh z bílků. Do kaše nejdříve vmícháme pomerančovou šťávu a postupně jemně sníh. Rozdělíme do misek na jednotlivé porce a zalijeme protlakem z rozmixovaných malin.

Komentáře k receptu