Broskve Melba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Broskve
  • 500 g Maliny
  • 1700 g Cukr moučkový
  • 1000 g Zmrzlina vanilková
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1530 kcal
  • Sacharidy 342 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 342 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 653.2 mg
  • Vláknina 16166.7 mg
  • Vitamín A 16166.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve spaříme vařící vodou a oloupeme slupky.

  • 2

    2 litry vody smícháme s 1500 g cukru a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a svaříme do sirupu.

  • 3

    Poté přidáme oloupané broskve a vaříme 20 minut.Vaříme na mírném plameni.

  • 4

    Uvařené broskve vyjmeme, přendáme do větší nádoby a zalijeme vychladlým sirupem. Zakryté macerujeme 48 hodin.

  • 5

    Maliny omyjeme a rozmixujeme se 100 ml vody a 200 g moučkového cukru na pyré.

  • 6

    Zmrzlinu servírujeme s jednou broskví, přelitou malinovým pyré.

Komentáře k receptu