Jahodové kopečky s bílou čokoládou
Suroviny
- 200 g Jahody zahradní
- 256 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
- 100 g Cukr moučka
- 70 g Bílá čokoláda
- 225 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 37 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 34.6 mg
- Draslík 71.5 mg
- Vláknina 709.7 mg
- Vitamín A 709.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, cukr a promícháme. Poté přidáme studené nastrouhané máslo (pouze 5 lžic) a rukama prohněteme.
-
3
Jahody nasekáme na kousky a přidáme je do směsi spolu s nasekanou bílou čokoládou. Dobře propracujeme.
-
4
Těsto rozdělíme do 12 kopečků na pečícím papíře. Pečeme 16 – 20 minut.
-
5
Mezitím si připravíme polevu: smícháme citronovou šťávu a rozpuštěné zbylé máslo a postupně přidáváme cukr za stálého šlehání. Pokud už se vám zdá poleva dost hustá, přestaňte přidávat cukr.
-
6
Kopečky přelijeme polevou a podáváme.