Zavařenina s jahodami a mochyní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 158 mg
- Vláknina 6312 mg
- Vitamín A 6312 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté, okapané a očištěné jahody (zbavené stopek a kalichů) rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.
-
2
V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku. Hotovou směs odstavíme a plníme do připravených sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme.