Jahodové Amaretti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 85 g Sušenky Amaretti
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 85 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 85 ml Pudinkový prášek - vanilkový
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 62.5 mg
  • Vláknina 2530 mg
  • Vitamín A 2530 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 387.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme poloviční dávku pudinku podle návodu a necháme vychladit.

  • 2

    Sušenky rozdělíme do čtyř misek o objemu 125 ml a přelijeme lžící Madeiry.

  • 3

    Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme ji spolu s jahodami do pudinku. Směs rozdělíme do misek. Směs smetany, pudinku a jahod uhladíme a posypeme silnou vrstvou cukru.

  • 4

    Troubu rozpálíme na vysokou teplotu a misky do ní vložíme asi na 3 minuty, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté je dáme vychladnout a před podáváním necháme 2 hodiny chladit v chladničce.

Komentáře k receptu