Košíčky se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 34 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 22.5 mg
- Vláknina 3233.8 mg
- Vitamín A 3233.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosejeme mouku a cukr, vmícháme máslo a citrónovou šťávu a zlehka propracujeme, až vznikne hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme
-
2
15 minut vychladit v chladničce.
-
3
Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme je na mírně pomoučeném vále a vtlačíme do formiček.
-
4
Pečeme 15 minut zatížené fazolemi. Pak fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne. Necháme 15 minut chladnout a vyklopíme z formiček.
-
5
Ze smetany a citrónové kůry vyšleháme šlehačku, naplníme košíčky a ozdobíme jahodami.
-
6
Rozehřejeme džem s jednou lžící vody, propasírujeme přes síto a necháme trochu vychladnout.
-
7
Takto vzniklou polevou jahody přelijeme a na závěr je zlehka poprášíme cukrem.