Košíčky se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Jahody zahradní
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 145 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Citronová kůra
  • 20 g Cukr moučkový
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Džem rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 22.5 mg
  • Vláknina 3233.8 mg
  • Vitamín A 3233.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosejeme mouku a cukr, vmícháme máslo a citrónovou šťávu a zlehka propracujeme, až vznikne hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme

  • 2

    15 minut vychladit v chladničce.

  • 3

    Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme je na mírně pomoučeném vále a vtlačíme do formiček.

  • 4

    Pečeme 15 minut zatížené fazolemi. Pak fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne. Necháme 15 minut chladnout a vyklopíme z formiček.

  • 5

    Ze smetany a citrónové kůry vyšleháme šlehačku, naplníme košíčky a ozdobíme jahodami.

  • 6

    Rozehřejeme džem s jednou lžící vody, propasírujeme přes síto a necháme trochu vychladnout.

  • 7

    Takto vzniklou polevou jahody přelijeme a na závěr je zlehka poprášíme cukrem.

Komentáře k receptu