Jahodový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 191.3 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto rozválíme na plát a vyložíme jím máslem vymazanou formu.
-
2
Povrch propícháme vidličkou a necháme péct 20 minut při 180°C.
-
3
Upečené těsto po vychladnutí naplníme žloutkovým krémem. Povrch poklademe jahodami.
-
4
Nákyp krátce zapečeme pod grilem v troubě.