Jahodový dip s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Jahody zahradní
  • 750 g Chřest zelený
  • 60 ml Ocet malinový
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej mandlový hořký
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Mandlová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 186.7 mg
  • Vláknina 5532.5 mg
  • Vitamín A 5532.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest kuchyňsky upravíme. Uvaříme ho v osolené vodě se špetkou cukru a máslem. Potom chřest vyjmeme a rozložíme na talíř. Trochu chřestového vývaru odložíme stranou. Očistíme a opláchneme jahody a necháme je dobře okapat. 125 g jahod nakrájíme nadrobno, promícháme s 1 lžící cukru a rozmixujeme. Zbývající jahody rozčtvrtíme a přidáme k chřestu. Poté smícháme ocet s mandlovou kaší a mandlovým olejem, přidáme trochu chřestového vývaru a umícháme hladký krém. Ochutíme solí a pepřem a přelijeme přes chřest a jahody. Pokapeme rozmixovanými jahodami a posypeme nasekanými mandlemi.

Komentáře k receptu