Jahodový dip s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 14 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 186.7 mg
- Vláknina 5532.5 mg
- Vitamín A 5532.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest kuchyňsky upravíme. Uvaříme ho v osolené vodě se špetkou cukru a máslem. Potom chřest vyjmeme a rozložíme na talíř. Trochu chřestového vývaru odložíme stranou. Očistíme a opláchneme jahody a necháme je dobře okapat. 125 g jahod nakrájíme nadrobno, promícháme s 1 lžící cukru a rozmixujeme. Zbývající jahody rozčtvrtíme a přidáme k chřestu. Poté smícháme ocet s mandlovou kaší a mandlovým olejem, přidáme trochu chřestového vývaru a umícháme hladký krém. Ochutíme solí a pepřem a přelijeme přes chřest a jahody. Pokapeme rozmixovanými jahodami a posypeme nasekanými mandlemi.