Borůvkový kompot v octovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 155.1 mg
- Vláknina 9600 mg
- Vitamín A 9600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr a ocet a cca 3 minuty povaříme. Do vroucí směsi nasypeme borůvky a zvolna vaříme cca 5 minut.
-
2
Poté děrovanou naběračkou borůvky vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme a přilijeme k ovoci. Sklenice uzvařeme a zabalené do deky necháme vychladnout. Uložíme a uskladníme na temném místě.