Borůvkový kompot v octovém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 3 kg Borůvky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 155.1 mg
  • Vláknina 9600 mg
  • Vitamín A 9600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr a ocet a cca 3 minuty povaříme. Do vroucí směsi nasypeme borůvky a zvolna vaříme cca 5 minut.

  • 2

    Poté děrovanou naběračkou borůvky vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme a přilijeme k ovoci. Sklenice uzvařeme a zabalené do deky necháme vychladnout. Uložíme a uskladníme na temném místě.

Komentáře k receptu