Dezert z piškotů a tvarohového krému se želatinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 40 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 175.9 mg
- Draslík 103 mg
- Vláknina 3232 mg
- Vitamín A 3232 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 269.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dortovou formu vyložíme piškotami (dno i boky). Omyté a odkapané jahody pokrájíme na poloviny. Na piškoty poklademe 1/2 jahod.
-
2
V robotu vyšleháme máslo s vejci a cukrem do pěny. Postupně za stálého šlehání budeme přidávat tvaroh a šleháme tak dlouho, až budeme mít nadýchaný krém.
-
3
Balíček dortové želatiny připravíme podle návodu - nasypeme ji do vody, aby nabobtnala. Přibližně za 10 minut nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřejeme při mírné teplotě (do 60°C). nevaříme ji! Želatinu necháme chvilku vychladnout, pak ji vmícháme do vyšlehaného tvarohu. Polovinu tvarohového krému naneseme do formy na jahody, krém pokryjeme vrstvou piškotů, na ně poklademe 2/2 jahod a na ně naneseme zbylý krém. Povrh uhladíme, formu zakryjeme a vložíme na 2 hodiny do lednice. Porce krájíme a podáváme, až je krém celkem ztuhnutý. Na servírovacích talířích dezert dozdobíme šlehačkou, kterou jsme si vyšlehali ze smetany na šlehání.