Kompotované ostružiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 203.5 mg
- Vláknina 13250 mg
- Vitamín A 13250 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostružiny přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme je do sklenic střídavě s cukrem, zalijeme studenou vodou a důkladně zavíčkujeme.
-
2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.