Ploskozubec na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Citrony
  • 160 g Veka
  • 10 g Sůl
  • 40 g Zázvor mletý
  • 60 g Olej sezamový
  • 1000 g Ploskozubec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 222 mg
  • Draslík 2022.2 mg
  • Vláknina 3910 mg
  • Vitamín A 3910 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou rybu bez šupin omyjeme, osušíme. Máme-li rybu čerstvou ještě se šupinami, odstraníme jednu po druhé malými kleštičkami.

  • 2

    Kůru z poloviny citronu nastrouháme a vymačkáme šťávu z celého citronu. Zázvor rozstrouháme na jemno. Do misky vlijeme citronovou šťávu, přisypeme zázvor, citronovou kůru, osolíme, přilijeme olej. Důkladně promícháme.

  • 3

    Kus alobalu potřeme trochou marinády, položíme na něj rybu, tu také potřeme marinádou (i zevnitř), zabalíme, položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme z každé strany přibližně 10 minut.

  • 4

    Rybu i s alobalem položíme na oválný talíř, rozbalíme a doplníme plátky bílé veky.

Komentáře k receptu