Ploskozubec na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 18 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 222 mg
- Draslík 2022.2 mg
- Vláknina 3910 mg
- Vitamín A 3910 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou rybu bez šupin omyjeme, osušíme. Máme-li rybu čerstvou ještě se šupinami, odstraníme jednu po druhé malými kleštičkami.
-
2
Kůru z poloviny citronu nastrouháme a vymačkáme šťávu z celého citronu. Zázvor rozstrouháme na jemno. Do misky vlijeme citronovou šťávu, přisypeme zázvor, citronovou kůru, osolíme, přilijeme olej. Důkladně promícháme.
-
3
Kus alobalu potřeme trochou marinády, položíme na něj rybu, tu také potřeme marinádou (i zevnitř), zabalíme, položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme z každé strany přibližně 10 minut.
-
4
Rybu i s alobalem položíme na oválný talíř, rozbalíme a doplníme plátky bílé veky.