Pikantní pečený kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.8 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 716.5 mg
  • Vláknina 2723.8 mg
  • Vitamín A 2723.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcujeme na díly kapra, omyjeme, osušíme a zakápneme citronem, potřeme prolisovaným česnekem se solí.

  • 2

    Smícháme v míse mouku s pepřem, paprikou, chilli kořením a obalíme kapra.

  • 3

    Na rozpáleném oleji z obou stran porce ryby osmahneme.

  • 4

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu