Telecí na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pórek
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 800 g Telecí hruď
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 12 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 161.5 mg
  • Draslík 1120.7 mg
  • Vláknina 11904.5 mg
  • Vitamín A 11904.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kostky, pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Rozehřejeme 20 g másla a olej, maso na něm necháme osmahnout dozlatova. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Poté maso vyjmeme, přidáme zbytek másla.

  • 4

    Na rozpáleném másle necháme 5 minut podusit pórek. Přilijeme víno, mléko. Přidáme maso a koření.

  • 5

    Vše dobře promícháme a necháme přiklopené dusit 45 minut.

  • 6

    20 minut před servírováním přimícháme citrónovou šťávu a tence pokrájený citrón.

Komentáře k receptu