Humří terina se pstruhy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Humr
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Humr
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • 1.5 kg Pstruh
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 0.75 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3564 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 10142 mg
  • Bílkoviny 661 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 3293.9 mg
  • Draslík 9974.7 mg
  • Vláknina 578.9 mg
  • Vitamín A 578.9 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 47.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěných a omytých pstruhů s růžovým masem si připravíme filety bez kostí, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem,

  • 2

    pokapeme citronovou šťávou a odložíme na talíř.

  • 3

    Do velkého hrnce si dáme vodu a když se vaří, ponoříme do ní humry (scampi), necháme ve vodě asi minutu, humry vytáhneme, necháme zchladit. Odstraníme krunýře, vybereme maso a rozmixujeme je se smetanou a vejci. Pak humří paštiku dáme do mísy, přidáme sůl, cayenský pepř a citronovou šťávu podle chuti a vše dobře promícháme.

  • 4

    Nádobu na terinu vymažeme olejem a celou obložíme plátky pstruha (kromě dvou) tak, aby se kůží dotýkaly nádoby a konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme humří paštikou, konce plátků přehneme dovnitř a navrch položíme dva plátky pstruha s kůží navrch. Formu zakryjeme alobalem a nádobu ponoříme do pekáče s vroucí vodou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Terinu pečeme přibližně 1 hodinu při 175 °C. Upečenou necháme vychladnout a pak ji odložíme do chladničky minimálně na 10 hodin.

  • 5

    Druhý den terinu vyklopíme na mísu, opatrně odstraníme kůži ze pstruhů, nakrájíme ji na porce, které zatím nedáváme na talíře.

  • 6

    Čerstvé humry uvolníme z krunýřů, necháme jim ocas a uděláme do každého podélně zářez. Krátce je z každé strany opečeme v pánvi na olivovém oleji s bylinkovým máslem. Opékáme je přibližně 3 minuty.

  • 7

    Opečeného humra položíme na pokrájenou humří terinu a servírujeme s plátky chemicky neošetřeného citronu.

Komentáře k receptu