Kotorský brodet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 4 g
- Sodík 747 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 856.7 mg
- Vláknina 4423 mg
- Vitamín A 4423 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořskou vykuchanou štiku dobře omyjeme, naporcujeme a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli s plátky česneku dozlatova, přidáme mouku, bobkový list, přilijeme 2 dl bílého vína s 2 dl rybího vývaru a ještě přimícháme lžíci rajčatového protlaku. Osolíme podle chuti, dobře promícháme a vaříme 15 minut.
-
3
Do omáčky položíme porce ryby a spolu vaříme pod pokličkou 30 minut.