Kotorský brodet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar rybí
  • 0.09 dl Olej olivový
  • 1 kg Mořská štika - filety
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 747 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 856.7 mg
  • Vláknina 4423 mg
  • Vitamín A 4423 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořskou vykuchanou štiku dobře omyjeme, naporcujeme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli s plátky česneku dozlatova, přidáme mouku, bobkový list, přilijeme 2 dl bílého vína s 2 dl rybího vývaru a ještě přimícháme lžíci rajčatového protlaku. Osolíme podle chuti, dobře promícháme a vaříme 15 minut.

  • 3

    Do omáčky položíme porce ryby a spolu vaříme pod pokličkou 30 minut.

Komentáře k receptu