Červené kokosové kari s kroupami
Suroviny
- 200 g Ječné kroupy
- 400 ml Kokosové mléko
- 1 ks Cibule
- 4 ks Brambory sladké (Batáty)
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Olej řepkový
- 2 polévková lžíce Kari pasta červená
- 2 polévková lžíce Rybí omáčka
- 1 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1194 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 805 mg
- Vláknina 16710 mg
- Vitamín A 16710 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy uvaříme doměkka.
-
2
Cibule a česnek nakrájíme na jemno, zázvor nastrouháme a společně opečeme na oleji.
-
3
Až je cibule měkká, přidáme na kostičky nakrájené batáty. Opékáme 5 minut.
-
4
Poté přidáme kari pastu a ještě chvíli restujeme.
-
5
Zalijeme vývarem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem.
-
6
Přidáme šťávu z poloviny limetky.
-
7
Podáváme s kroupami, posypané koriandrem a ozdobené plátky limetky.