Salát z kysaného zelí a pomeranče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 522.4 mg
- Vláknina 8549.8 mg
- Vitamín A 8549.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí spolu s lákem a kmínem povaříme v kastrůlku 10-15 minut. Dochutíme solí, pepřem. Potom scedíme, necháme okapat. Ještě teplé zelí překrájíme na menší kousky, dáme do misky. Přilijeme olej, pomerančovou šťávu, oloupaný a na malé kousky nakrájený pomeranč, přidáme nasekaný kopr. Podle vlastní chuti dochutíme cukrem. Suroviny dobře promícháme.
-
2
Teplý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.