Kumkvatová marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 59.3 mg
- Vláknina 4088 mg
- Vitamín A 4088 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kumkvaty nakrájíme na co nejmenší kousky, vybereme jadérka, která vložíme do plátěného pytlíku. Citron vymačkáme, kůru pokrájíme na tenké proužky, jádra přidáme do plátěného pytlíku.
-
2
Do varné nádoby vložíme nakrájené kumkvaty, pokrájenou citrónovou kůru a pytlík s jádry. Přilijeme vymačkanou citrónovou šťávu a vodu, za nízkého příkonu tepla uvedeme do varu a zvolna vaříme 1,5 hodiny, až slupky z kumkvatů zcela změknou. Vyjmutý plátěný pytlík vymačkáme do směsi.
-
3
Přisypeme cukr, za stálého míchání necháme rozpustit a v nezakryté nádobě vaříme asi 25 minut, až marmeláda začne houstnout.
-
4
Marmeládu odstavíme, sebereme pěnu a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme poté, až marmeláda zchladne.