Pikantní tuňák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Provensálské koření
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Kopr čerstvý
  • 250 g Fenykl sladký - hlíza
  • 700 g Tuňák obecný
  • 150 g Rajčata
  • 25 g Olivová pasta černá
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Limetka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 919.5 mg
  • Vláknina 8078 mg
  • Vitamín A 8078 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme olivový olej, česnek a provensálské koření. Přidáme plátky tuňáka a obracíme je, aby se zálivkou pokryly. Přikryjeme je a necháme asi hodinu v chladničce marinovat, občas je obrátíme.

  • 2

    Na přílohu smícháme na nudličky nakrájený fenykl, oloupaná nakrájená rajčata, olivový olej, citronovou šťávu, olivovou pastu a česnek.

  • 3

    Tuňáka vyjmeme z marinády, marinádu odložíme stranou. Tuňáka z každé strany 3-4 minuty grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát potřeme marinádou.

  • 4

    Plátky tuňáka dochutíme pepřem a solí a přidáme zeleninovou přílohu. Ozdobíme řezy limetky a koprem. Servírujeme.

Komentáře k receptu