Pikantní tuňák
Suroviny
- 5 g Provensálské koření
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Kopr čerstvý
- 250 g Fenykl sladký - hlíza
- 700 g Tuňák obecný
- 150 g Rajčata
- 25 g Olivová pasta černá
- 1 ks Citrony
- 1 ks Limetka
- 3 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 2.4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 919.5 mg
- Vláknina 8078 mg
- Vitamín A 8078 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme olivový olej, česnek a provensálské koření. Přidáme plátky tuňáka a obracíme je, aby se zálivkou pokryly. Přikryjeme je a necháme asi hodinu v chladničce marinovat, občas je obrátíme.
-
2
Na přílohu smícháme na nudličky nakrájený fenykl, oloupaná nakrájená rajčata, olivový olej, citronovou šťávu, olivovou pastu a česnek.
-
3
Tuňáka vyjmeme z marinády, marinádu odložíme stranou. Tuňáka z každé strany 3-4 minuty grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát potřeme marinádou.
-
4
Plátky tuňáka dochutíme pepřem a solí a přidáme zeleninovou přílohu. Ozdobíme řezy limetky a koprem. Servírujeme.