Jablečné suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cukr třtinový
  • 300 g Jablka
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Zmrzlina vanilková
  • 150 g Ovesné vločky
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 318.1 mg
  • Draslík 301.1 mg
  • Vláknina 8638.5 mg
  • Vitamín A 8638.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na 50 g másla opražíme vločky, vsypeme cukr a ještě chvilku za stálého míchání pražíme. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout.

  • 2

    Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem, medem, skořicí a citrónovou šťávou. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Vychladlé vločky smícháme se žloutkovou směsi, vmícháme tuhý sníh, nakonec přimícháme pomleté ořechy a oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka.

  • 3

    Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Každou formičku naplníme do dvou třetin připravenou hmotou. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 20 - 25 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme na jednotlivé talíře.

  • 4

    Smetanu s medem, vanilkovým cukrem a jemně pomletým zázvorem šleháme na tuhou šlehačku. Připravené suflé na talířcích ozdobíme zázvorovou šlehačkou, ke každé porci na talíř položíme po jednom kopečku vanilkové zmrzliny. Porce ozdobíme mátou a podáváme.

Komentáře k receptu