Pražská pečená jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 25 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 247.1 mg
- Vláknina 9865 mg
- Vitamín A 9865 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu nastrouháme a smícháme s nakrájenými vlašskými ořechy.
-
2
Jablka nerozkrajujeme, vyřízneme z nich opatrně jádřince a omyjeme je. Otvory po jádřincích vyplníme směsí čokolády a ořechů.
-
3
Jablka dáme do kastrůlku, přidáme k nim máslo a trochu vody a jablka v troubě při teplotě 150 stupňů pečeme doměkka.
-
4
Pečená jablka podáváme teplá se slazenou tuhou šlehačkou.