Gorgonzolový krém s hruškou a salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 20 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 27.6 mg
- Draslík 429.8 mg
- Vláknina 17177.2 mg
- Vitamín A 17177.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Saláty a čekanku omyjeme, na nahrubo natrháme na kousky. Avokádo oloupeme a dužinu pokrájíme na kostičky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, olejem. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců.
-
2
Salát smícháme s avokádem, výhonky a cibulí, přelijeme zálivkou. Sýr rozmačkáme se zakysanou smetanou a opepříme. Cukrářský sáček naplníme sýrovou směsí. Salát rozdělíme na talíře, navrch dáme půl hrušky, na kterou nastříkáme ozdobně sýrovou směs.