Gorgonzolový krém s hruškou a salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Salát hlávkový
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 20 g Čočka klíčky
  • 150 g Salát Lollo Biondo
  • 20 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Ořechový olej
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Čekanka
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 27.6 mg
  • Draslík 429.8 mg
  • Vláknina 17177.2 mg
  • Vitamín A 17177.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Saláty a čekanku omyjeme, na nahrubo natrháme na kousky. Avokádo oloupeme a dužinu pokrájíme na kostičky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, olejem. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců.

  • 2

    Salát smícháme s avokádem, výhonky a cibulí, přelijeme zálivkou. Sýr rozmačkáme se zakysanou smetanou a opepříme. Cukrářský sáček naplníme sýrovou směsí. Salát rozdělíme na talíře, navrch dáme půl hrušky, na kterou nastříkáme ozdobně sýrovou směs.

Komentáře k receptu