Broskvový kompot domácí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Skořice mletá
  • 40 g Cukr vanilka
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 l Voda pitná
  • 2 kg Broskve
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1361.5 mg
  • Vláknina 34826.7 mg
  • Vitamín A 34826.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, které naskládáme na dno sklenice, do každé vložíme hřebíček. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, vysypeme skořici, vanilkový cukr a med, přivedeme k varu. Připravenou šťávu stáhneme ze sporáku a pomalu naběračkou zaléváme broskve ve sklenici, které zavíčkujeme a v hrnci s vodou je povaříme 10 minut. Potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Komentáře k receptu