Broskvový kompot domácí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 2 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1361.5 mg
- Vláknina 34826.7 mg
- Vitamín A 34826.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.2 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, které naskládáme na dno sklenice, do každé vložíme hřebíček. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, vysypeme skořici, vanilkový cukr a med, přivedeme k varu. Připravenou šťávu stáhneme ze sporáku a pomalu naběračkou zaléváme broskve ve sklenici, které zavíčkujeme a v hrnci s vodou je povaříme 10 minut. Potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.