Polévka z batátů a jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Muškátový oříšek
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 15 g Pažitka
  • 600 g Brambory sladké (Batáty)
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Šťáva z granátových jablíček
  • 3 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Jablka
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 1139.1 mg
  • Vláknina 21502.5 mg
  • Vitamín A 21502.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo na nižší teplotu. Přidáme pórek a opékáme 8 minut, dokud nezměkne. Neměl by změnit barvu.

  • 2

    Přidáme mrkev, batáty, jablka a vodu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud zelenina nezměkne - cca 20 minut.

  • 3

    Hrnec odstavíme z ohně, necháme lehce zchladnout a rozmixujeme polévku dohladka.

  • 4

    Rozmixovanou polévku smícháme s jablečnou šťávou a necháme na mírném ohni 10 minut prohřát.

  • 5

    Vmícháme smetanu a za stálého míchání zahříváme 5 minut. Hotovou polévku ozdobíme smetanou a pažitkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu