Škvarkové bagety s česnekem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Vepřové škvarky
  • 18 g Droždí
  • 360 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Česnek sušený
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 123.1 mg
  • Vláknina 9904.5 mg
  • Vitamín A 9904.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Vodu použijeme vlažnou, škvarky jemně nasekáme, droždí použijeme čerstvé v kostce. Na přípravu použijeme domácí pekárnu, kde dodržíme postup vkládaní surovin dle návodu a zvolíme program Těsto. Nebo těsto vytvoříme klasicky. Z trochy už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek a po vykynutí zpracujeme dohromady se vším ostatním. Těsto v míse poprašíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

  • 2

    Po vykynutí těsto zpracujeme do bochánku, ten rozdělíme na čtyři díly, opět zpracujeme do bochánků a z každého vyvalíme bagetku o délce cca 36 cm. Vložíme je do specialního perforovaného plechu určeného na pečení baget a několika šikmými řezy je nařízneme. Hodí se k tomu např. vroubkovaný nůž potřený trochou oleje, aby se těsto nelepilo. Forma má nepřilnavý povrch a ničím se nepotírá, při kynutí a následném pečení si bagety zachovají svůj tvar. Bagety v této formě přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

  • 3

    Vykynuté bagety jemně orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, vložíme do více předehřáté trouby, zhruba na 200°C a pečeme asi 25 minut.

Komentáře k receptu