Těsto na pizzu semolinové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 2 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 16.8 mg
- Vláknina 8991.5 mg
- Vitamín A 8991.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem, vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
-
2
Těsto na pizzu bychom měli připravovat asi půl hodiny před použitím.