Chlebový závitek plněný sýrem
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Mouka pšeničná celozrnná
- 200 g Sýr Cottage
- 15 g Máslo čerstvé
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 8 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 2.4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 8 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 135.8 mg
- Vláknina 7940.7 mg
- Vitamín A 7940.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na jemno. Stroužky česneku oloupeme a jemně nakrájíme, omytou petrželovou nať nasekáme také na jemno. Připravenou zeleninu smícháme v misce se sýrem.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
-
5
Potom ho rozválíme na placku o rozměru přibližně 35 x 25 cm, potřeme směsí sýra a zeleniny, z kratší strany zarolujeme a konce přitiskneme k sobě, aby se zabránilo vytečení náplně.
-
6
Roládu položíme na lehce olejem potřený plech spojem dolů, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvojnásobný objem.
-
7
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a vykynutý závitek v ní pečeme 40 až 45 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Ještě horký potřeme rozpuštěným máslem a necháme pomalu vychladnout.