Basilejský toast

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Veka tuková
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 421.2 mg
  • Draslík 61.9 mg
  • Vláknina 680 mg
  • Vitamín A 680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky veky opečeme na části másla. Na zbylém másle posudíme nastrouhanou cibuli se žloutky a solí.

  • 2

    Na plátky veky dáme střídavě směs cibule a žloutků, překryjeme plátkem sýru a vrstvu ještě jednou opakujeme.

  • 3

    Zapečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu